Iskolapadból a Marsra – Digitális Oktatási Segédlet

megnézem

Tettek Hálózata

Hiszünk abban, hogy a digitális megoldásokhoz való hozzáférés mindenki számára segítséget nyújt abban, hogy a saját életében előre lépjen. Éppen ezért az idei évben újabb 375 ezer háztartásban tesszük elérhetővé gigaerős optikai hálózatunkat.

Digitális Oktatás

A digitális megoldások segítségével újfajta élmény vihető a tanórákba, amely egyszerre vezet el a felfedezés-alapú oktatáshoz, a tananyag hatékonyabb rögzüléséhez és a csapatmunkához. Célunk, hogy a diákok digitális igényeit felismerő és a figyelmüket megragadni kívánó oktatási szándék, a tanári kreativitás, a tudás és együttműködés eredményeként valódi élménnyé váljon a tanulás! Ebben szeretnénk segítséget nyújtani különböző programjainkkal.

Tettek Hálózata

A Telekom vezetékes és mobilhálózata.

Gigaerős hálózatfejlesztés

  • 2021 év végén már több mint 3 millió háztartás és vállalkozás számára kínáltunk gigaerős hálózatot, ami egyúttal teljes vezetékes hálózati lefedettségünk 69%-át jelenti. Ezt az idei évben további 375 ezerrel bővítjük.
  • Már több mint 1,1 millió ügyfelünk használja gigaerős vezetékes hálózatunkat.
  • Jelenleg 1240 településen érhető el részleges vagy teljes lefedettséggel optikai hálózatunk.
  • Idén június végére az optikai hálózattal lefedett háztartásoknak már a 30%‑a használja a legmodernebb technológiát.
Nálad       elérhető-e?

Nézd meg, nálad elérhető-e!

Add meg a címed a nálad elérhető szolgáltatások és árak megtekintéséhez.


keresés

5G a Telekomtól

Az 5G a jövő hálózata, amely az élet számos területén változást hoz magával


Részletek

Sokkal gyorsabb

Az átlagos 4G letöltési sebességhez képest akár tízszer gyorsabb 5G letöltési sebesség*


*4G átlagos letöltési sebesség 30-40 Mbps

Szinte azonnali reakció

Az átlagos 4G válaszidőhöz képest az 5G válaszidő feleződik**


**4G átlagos válaszidő 20-30 ms

Jobban terhelhető hálózat

A jelenlegi 4G hálózathoz képest több felhasználó csatlakozhat, felhasználónként nagyobb sávszélességet biztosíthatunk.
Talánokból igenek!

Fizika óra? Történelem? Irodalom? Mindegyik érdekes, a Tettek Hálózata és a digitális eszközök
segítségével minden tanár olyan órát tarthat, ami nem csak számukra,
de a gyerekek számára is élményteli lesz.

Digitális Segédanyagok

Digitális Segédanyagjainkat azért hoztuk létre, hogy segítséget nyújtsunk az irodalom órák színesebbé tételére. A fejlesztés a Magyar Tanárok Szövetségének bevonásával történt és olyan segédanyagokat találhatnak benne az érdeklődő tanárok és diákok, mint számos filter (köztük Petőfi Sándor vagy női eposzi karakterek), egy virtuális térkép, bingó vagy virtuális sztorikockák. A segédanyag a Megnézem gombra kattintva érhető el.

megnézem

Legyélteis! MOST generációs

Az idősek nem maradhatnak ki a digitális világ előnyeiből. Tudjuk, hogy a legtöbbjüknek ehhez támogatásra és útmutatásra van szüksége. Kézenfekvő, hogy ezt a segítséget olyanoktól kapják meg, akik a legotthonosabban mozognak ezen a terepen, vagyis a fiataloktól.

érdekel

Digitális szülőség

A mai szülők mind digitális szülők, akiknek egyedi és korábban nem ismert kihívásokkal és problémákkal kell szembenézniük a gyerekeikkel, a gyerekneveléssel kapcsolatban, amire új válaszokat és megoldásokat kell találniuk. Hisszük, hogy digitális szülőként is a legfontosabb feladat, hogy iránymutatást és információkat adjunk a gyerekeknek, hogy saját maguk találjanak rá a tudatos és biztonságos internethasználat módjára. Ehhez viszont szülőként is folyamatosan tanulnunk és fejlődnünk kell. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani hasznos információk, kapaszkodók által, amik megoldásokat mutatnak azokra a helyzetekre és kihívásokra, amelyekkel digitális szülőként mindannyian szembesülünk.

Megnézem

ELTE Pop-up School

Az ELTE Pop-up School az ELTE oktatói által 2022 márciusában indított projekt a háború sújtotta Ukrajnából menekülő gyerekek és édesanyák megsegítésére. Olyan biztonságos helyet kínálnak számukra, ahol a gyerekek visszatérhetnek az iskolai rutinjukhoz, új barátokat szerezhetnek. Ezzel párhuzamosan az édesanyák nyelvtanfolyamokon (magyar, angol, német) vehetnek részt, és újrarendezhetik az életüket.

Az ELTE és a Telekom együttműködésének célja, hogy ez az egyedülálló program ne csak Budapesten, hanem egész Magyarországon elérhető legyen a menekültek számára. Intenzív nyelvtanfolyamokat, valamint rendszeres offline és online tanfolyamokat kínálunk, emellett tapasztalatainkat megosztjuk más felsőoktatási intézménnyel, iskolával és menekülteket segítő szervezettel is.

A programról a következő címeken is lehet érdeklődni: elte.popup.school@gmail.com vagy kocyba.kristina@btk.elte.hu

részletek

Pályaorientációs kezdeményezések

A jövő munkaerejének támogatása fontos missziónk. Több szakközépiskolával és felsőoktatási intézménnyel működünk együtt a távközlési szakma népszerűsítése, a szakirányú képzések és a diákok későbbi munkapiaci elhelyezkedésének támogatása érdekében. Azt a kiemelt feladatot is vállaljuk, hogy a szakmai oktatási anyagok naprakészen tartásával mind az oktatókat, mind a diákokat segítsük tudásuk kamatoztatásában. Nem titkolt szándékunk, hogy kineveljük a jövő távközlési szakembereit, és így a Telekomnál is biztosítsuk a szakemberutánpótlást.

Kraft Lab

Az önfejlesztés nem az iskolában kezdődik, és nem is ott ér véget. A debreceni KraftLab-ben kockázat és korlátok nélkül kísérletezhetsz a legmodernebb digitális eszközökkel egy támogató közösségi alkotótérben, hogy megtaláld azt, ami a talánjaidat igenekre váltja. Ragadd meg az előrelépés lehetőségét, és légy te is Krafter!

megnézem

Digitális Osztálykirándulás

Oktatási projektünk keretében kisebb településeken lévő iskolák számára biztosítunk digitális megoldásokkal színesített osztálykirándulást. A program részeként a kiránduláson résztvevő diákok és kísérőik látogatást tesznek a Magyar Telekom budapesti székházában, digitális eszközöket próbálhatnak ki az Edu & Fun Digitális Élményközpontban és kincskerésben is részt vesznek. Nézd meg, milyen volt az első digitális osztálykirándulás!

 

Iskolapadból a Marsra

Mi történik, ha egy űrmérnök és egy digitális megoldásokat használó tanár együtt készít elő egy iskolai órát? Hogyan lehet a tananyagot élményszerűbben átadni a digitális eszközök használatával? Ismerd meg a Mars-expedíciót, ahol Zábori Balázs űrmérnök és Horváth András fizika-matek szakos tanár közösen terveznek és tartanak egy órát, hogy a diákok megismerhessék az űrutazás rejtelmeit!

 
Bolygó Bolygó
×
 
×
 
×
 
×
 
×