Családbarát Telekom

Amit ma teszünk, meghatározza a jövő generációinak életét. Felelős hozzáállással, fenntartható megoldásainkkal azon vagyunk, hogy ez minél élhetőbb legyen. A jövő generációk életére családbarát munkahelyként is hatással vagyunk. Ezért megoldásainkkal támogatjuk a szakmai és családi élet összehangolását, illetve segítjük munkavállalóinkat a család egészére vonatkozó gondoskodási feladataikban.

Kép leírása: Atipikus munkavégzés

Atipikus munkavégzés

Atipikus foglalkoztatási formák egyre szélesebb alkalmazásával a vállalat támogatja a munka és a magánélet feszültségeinek enyhítését, így a Telekomnál élethelyzettől és feladatkörtől függően lehetőség van részmunkaidős vagy kötetlen munkaidős foglalkoztatásra is. Emellett a távmunka is a mindennapi munkakultúránk része. Digitális eszközeink, munkaállomásaink, illetve közösségi tereink kialakítása is támogatja a rugalmas, nem helyhez kötött munkavégzést. Ugyancsak ezt a célt támogatja a napi munkavégzéshez szükséges irodai szolgáltatások stabil távoli hozzáférését biztosító hálózat folyamatos fejlesztése és rendelkezésre állása is. Kíváncsi vagy, hány munkavállalónk élt már ezekkel a lehetőségekkel? Tudj meg többet a fenntarthatósági jelentésünk Munkatársaink fejezetéből.

Kép leírása: Gyermekvállalás és karrier

Gyermekvállalás és karrier

Változó élethelyzeteinkhez kapcsolódóan is az informált tervezésben hiszünk. Családalapítást, szülővé válást segítő tudástárunkban minden információt közzéteszünk a megváltozott élethelyzetek munkaügyi és adminisztratív vonatkozásairól. Gyermekvállalás miatt távollétre kerülést és visszatérést támogató folyamatot vezettünk be, amelynek lényeges eleme a proaktív tervezés, a kapcsolattartás és a visszatérést támogató lehetőségek rendelkezésre állása. Munkavállalóink távollétük alatt is hozzáférhetnek az oktatási/önfejlesztési portfólió elemeihez, amit akár egy telefonos applikáción keresztül is használhatnak tanulásra, fejlődésre.

Kép leírása: Gyermekkuckó és gyerekbarát irodák

Gyermekkuckó és gyerekbarát irodák

A Magyar Telekom nagyobb országos telephelyein gyermekbarát irodákkal, a székházban Gyermekkuckóval segítünk áthidalni a nehezen szervezhető hétköznapokat. A gyermekkuckó pár órás szakképzett gyermekfelügyeletet biztosít azokra az esetekre, amikor a személyes jelenlétünk nélkülözhetetlen a munkához. Főként az iskolai szünetek, munkaszombatok és nevelésnélküli munkanapok áthidalását könnyíti meg és a gyermekeink is nagyon szeretik!

Kép leírása: Támasz a gondoskodásban

Támasz a gondoskodásban

Gyermekneveléstől függetlenül mindannyian számos gondoskodási feladatban osztozunk, amelyek időt és odafigyelést kívánnak a mindennapok során. Akár egy jó szakember megtalálása, akár sérült, beteg vagy idős hozzátartozónkról való gondoskodás a feladat, a Telekom valódi közösségként működik. Saját szakember-ajánló felületünkön kollégáink ajánlásával találhatunk bébiszittert, állatorvost, szerelőt vagy éppen generálkivitelezőt. Emellett országos adatbázissal támogatjuk a sérült vagy tartósan beteg hozzátartozó ápolásában, idősgondozásban, illetve kisgyermekek korai fejlesztésben érintett munkavállalóinkat.

Kép leírása: Egészség és sport

Egészség és sport

Egy vállalat csak annyira lehet fitt, amennyire a munkavállalói is azok. A Telekomnál egész évben elérhető orvosi vizsgálatok, illetve ingyenesen meghirdetett szűrővizsgálatok segítenek testi-lelki egészségünk megőrzésében. A székházunk 8. emeletén található fitness terem kifogástalan felszereltséggel és segítőkész személyi edzőkkel áll a rendelkezésünkre, akár a gépeket, akár a csoportos órákat részesítjük előnyben. A GYM-hez masszázsterem és szauna is tartozik, a tetőn található szabadtéri futópályánkat pedig különösen kedvenc futóversenyünk, a Vivicitta felkészülési idején használjuk előszeretettel. Hagyományainkhoz híven elkötelezett véradók vagyunk, lelkesen és szívesen veszünk részt együtt csapatsportokban és ünnepeljük egymás egyéni sportsikereit, évente egyszer pedig családtagjainkkal együtt töltünk egy felejthetetlen és mozgalmas napot, a Mozdulj Telekom! Családi és sportnapon.