Csalások feljelentése, bejelentése

Fontos megjegyezni, hogy rendőrségi feljelentést mindig csak maga a sértett tehet. Tehát, ha a csalás áldozata lettél, te tudsz feljelentést tenni a téged ért csalás kapcsán.

A rendőrségen szakértők foglalkoznak az internetes és mobilon keresztül bonyolított csalásokkal, így érdemes megtenni a feljelentést. Erre személyesen vagy e-mailben van lehetőség. Bővebb információért látogass el a www.police.hu weboldalra vagy keress rá a böngészőben a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányságra a telefonos és e-mailes elérhetőségekért!

A csalásokat vagy csalási kísérleteket a Telekomnak a 1414 telefonszámon vagy a www.telekom.hu/irjonnekunk weboldalon tudod jelezni.

Amennyiben rendőrségi feljelentést teszel vagy bejelented az esetet a szolgáltatónál, igyekezz minél részletesebben átadni minden releváns információt, ezzel is segítve a vizsgálatot. Az itt részletezett csalások során az előfizetőnek okozott kárért a Telekom nem tud felelősséget vállalni, de a beérkező visszaélésekkel kapcsolatos bejelentéseket kivizsgáljuk.

A bejelentések során kérjük, figyelj az alábbiakra a csalások vagy csalási kísérletek minél hatékonyabb kivizsgálásának érdekében:

 • Adathalászat:
  • Csatolmányként küld el az "ál-telekomos" e-mailt vagy számlalevelet.
  • Fontos, hogy adathalászat esetén a levélben szereplő csaló link is látható maradjon, mert ez alapján tudja a Telekom kezdeményezni, hogy az adott oldal feketelistákra kerülhessen (képernyőképek alkalmatlanok intézkedésre).
 • Domino egyenlegfeltöltéssel való visszaélések (ál- nyereményjátékok):
  • Küldd be a neved és telefonszámod, amin megkerestek.
  • Küldd be a hívó számát, ha az látszódott a hívás során.
  • Küldd be a fogadott hívás pontos idejét (év, hónap, nap, óra, perc).
  • Küldd be, hogy milyen hívószámra ment a feltöltés, amely az elküldött SMS üzenetből derül ki.

A Magyar Telekom mindenben együttműködik a rendőrséggel a konkrét ügyekben, saját hatáskörében pedig az érintett hatóságokkal a visszaélések visszaszorítása érdekében.