Előzd meg a visszaéléseket!

Mobileszközeinket nem csak a lopás ellen kell védenünk! A készüléken tárolt adatokra, valamint a személyes adatainkra is ugyanolyan fontos ügyelni, így ezekre is vonatkoznak biztonsági javaslatok.

Részletek

Visszaélés a Telekom nevével, Hűségprogramra hivatkozással

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy ismeretlenek igyekeznek visszaélni a Telekom nevével, a hűségprogramra hivatkozással, ahol nagy értékű nyereményt (jellemzően mobilkészüléket) ígérve, futárszolgálati díj címen befizetésre hívják fel a Telekom ügyfeleit. A Magyar Telekom valóban szokott nyereményjátékot szervezni, de ezeket honlapján, illetve a Facebook oldalán teszi közzé. Emellett fontos, hogy a nyereményjátékok során semmilyen esetben sem kér pénzt az ügyfelektől. A Telekom a mindenkor jogi és műszaki lehetőségek figyelembe vételével igyekszik lecsökkenteni a visszaélések lehetőségét. Sajnos azonban a csalások folyamatosan fejlődnek, újabb és újabb variációkban bukkannak fel.
Javasoljuk ezért ügyfeleinknek, hogy minden esetben tudatosan, körültekintően járjanak el, és tájékozódjanak arról, hogyan tudják elkerülni a visszaéléseket.

További hasznos ötletek a visszaélések elkerülése érdekében