Szereld Magad - Otthoni Internet

Oldalunkon segítséget találsz Otthoni Internet szolgáltatásodhoz szükséges Telekom Home Box-od (modemed) beállításához.

Mi lesz a küldeményben?

⁣⁣ 1 db Telekom Home Box (modem)

Tápegység

⁣⁣ Szereld magad útmutató

⁣⁣ Használati útmutató

⁣⁣ Eszközvisszaküldési nyilatkozat

Ne késlekedj!

Szolgáltatásodhoz átvett új, modernebb eszközödet szereld össze minél előbb, de lehetőség szerint 72⁣ ⁣⁣órán belül végezd el.

Elakadtál vagy nem sikerül?

Hívd szakértőinket, minden nap 8 és 20 óra között díjmentesen a +36 ⁣80 ⁣40 ⁣40 ⁣50-es telefonszámon, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

Mit kell még elvégezned összeszerelés után, hogy a szolgáltatásod működjön?

A modem cseréjével a Wi-Fi hálózatod neve és jelszava megváltozott. Ahhoz, hogy Wi-Fis eszközeid csatlakozni tudjanak az internetre, két lehetőséged van: megváltoztathatod az új hálózat nevét és jelszavát a régire, vagy egyesével csatlakoztathatod eszközeidet az új hálózatra.

Eszközök csatlakoztatása az új Wi-Fi hálózathoz

Ha nem szeretnéd a hálózat nevét és jelszavát megváltoztatni, eszközeidet csatlakoztatnod kell az új Wi-Fi név és jelszó megadásával.

1. lépés

Hálózat neve és Biztonsági kulcs

A modemen található címkén találod az új Wi-Fi hálózatod nevét (Hálózat neve/WiFi/SSID) és jelszavát (Biztonsági kulcs/WiFi key).

2. lépés

QR kód

Ugyanitt találsz egy QR kódot, ennek a beolvasásával is csatlakozhatsz a Wi-Fire.

3. lépés

2.4 és 5 GHz különbsége

Bizonyos esetekben a 2.4 és 5 GHz-es hálózat külön-külön jelenik meg (jelszavuk viszont azonos). Ilyenkor Te döntheted el, hogy melyik eszközödet melyik hálózathoz csatlakoztatod, de előfordulhat, hogy egyes régebbi készülékek csak 2.4 GHz-en működnek.

Wi-Fi név és jelszó megváltoztatása a Telekom alkalmazásban

Változtasd meg az új Wi-Fi nevet és jelszót a régire, így eszközeid automatikusan csatlakoznak az új hálózatodra. Bizonyos modemek esetén ezt egyszerűen elvégezheted a Telekom alkalmazásban.

Fontos, hogy a modemcsere után néhány órát várnod kell, mire élesedik ez a funkció. Figyeld a telefonodat, mert értesítést fogsz kapni, amikor elérhetővé válnak a modem beállítások. 

Bővebben a Telekom alkalmazásról

Wi-Fi név és jelszó megváltoztatása böngészőből

  1. Asztali számítógépedet vagy laptopodat csatlakoztasd az Ethernet (UTP) kábel segítségével a Telekom Home Box-hoz (modemhez), vagy csatlakozz mobiltelefonoddal, táblagépeddel vagy laptopoddal az új Wi-Fi hálózathoz.
  2. Nyiss egy új böngészőablakot és írd a keresősávba a modem IP címét, majd nyomj egy entert. Az IP címet a modemen lévő címkén találod, ez 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1
  3. A bejelentkező képernyőn írd be a felhasználónevet (user/username) és jelszót (password/access key), melyeket az IP-cím alatt találsz a címkén.
  4. Belépve eléred azt az oldalt, ahol beállíthatod a Wi-Fi nevedet és jelszavadat, ki-bekapcsolhatod a Wi-Fi-t, és további beállításokat végezhetsz.
  5. A 2.4 és 5 GHz-es hálózatnak is ugyanazt nevet és jelszót add meg.

Régi, lecserélt eszközök visszaküldése

Jó, ha tudod!

Néhány típusú modemet nem kell visszaküldeni, ha a Tied is ilyen, SMS-ben tájékoztatunk róla.

Ellenőrzöm

Mit kell visszaküldenem?

Régi készülékedet

Eszközvisszaküldési tájékoztató*

*Amennyiben nincs meg a papír, kérjük, hogy a szolgáltatásod azonosításához szükséges MT azonosítód, neved, elérhetőséged és telepítési címed mindenképp tüntesd fel a leadás során (pl. kézzel írt papíron, amely tartalmazza az adatokat, az eszközök mellé helyezve a dobozba), hogy tudjuk kinek az eszközeit kaptuk meg.

Hol tudom visszaküldeni?

Postán, díjmentesen

⁣⁣ Összekészítés

A visszaküldendő eszközöket csomagold be, lehetőleg a régi vagy az új készülék dobozába.

⁣⁣Feladás

A csomagot vidd el bármelyik csomagfeladást biztosító postahelyre, és mutasd be a Visszaküldési tájékoztatót.

⁣⁣ Címzés

A postán előre megcímzett dobozt fogsz kapni. A kapott dobozra csak az internet szolgáltatásra vonatkozó MT-ügyfélazonosítót kell ráírnod. Tedd bele a már összekészített csomagot és tájékoztatót, majd add fel ingyen!

⁣⁣ Határidő

8 napon belül, ennek elmulasztása esetén az eszközök díjai kiszámlázásra kerülhetnek eszköztől függően 20-30.000Ft értékben, a Lakossági ÁSZF szolgáltatásra irányadó szabályai alapján!

Telekom üzletekben

⁣⁣ Összekészítés

Készítsd össze otthon a meglévő eszközöket, leírásokat és dobozokat.

⁣⁣Átadás

Kollégáink átveszik tőled a készüléket, és intézik a további folyamatot.

⁣⁣ Személyazonosító okmány

Szükséges okmány, azonosító: személyi igazolvány.

⁣⁣ Határidő

8 napon belül, ennek elmulasztása esetén az eszközök díjai kiszámlázásra kerülhetnek eszköztől függően 20-30.000Ft értékben, a Lakossági ÁSZF szolgáltatásra irányadó szabályai alapján!

Mást is össze kell szerelned?

Okoswifi eszköz

Telekom Okoswifi rendszerhez.

SmartBox

Telekom TV szolgáltatásodhoz. 

IPTV Set top box

IPTV szolgáltatásodhoz.