Tudnivalók költözéshez

Ha még nem rendelkezel Telekom otthoni szolgáltatásokkal, és az új lakásban sem tudod átvenni a korábbi lakó szolgáltatásait, nézz körül honlapunkon és válassz akciós csomagjaink közül!

Miért érdemes magaddal vinned szolgáltatásaidat?
 • Nem változik e-mail-címed és weboldalad címe (kivéve egyes műszaki hozzáférés típus váltással járó esetekben),
 • továbbra is a már mindenki által jól ismert telefonszámon leszel elérhető,
 • a megszokott szolgáltatásaidat használhatod.

Az egyes szolgáltatások elérhetősége területenként eltérő lehet.

Mire figyelj oda költözés előtt?

 • Telefonszám megtartása csak adott körzeten belül lehetséges.
  Azonos primer körzeten vagy díjkörzeten belüli költözés esetén, amennyiben nem szükséges a műszaki hozzáféréstípust is megváltoztatni, megtarthatod a telefonszámodat. Ha például Székesfehérvárról Bodajkra költözöl, akkor meglévő 22-es körzetszámú telefonszámodat magaddal viheted az új címre.
  Kivételt képez a 23-as és a 26-os primer körzet, melyekben a saját számos áthelyezésre primer körzeten belül is csak akkor kerülhet sor, ha a régi és az új felszerelési hely is azonos agglomerációs vagy agglomeráción kívüli besorolásba esik, azaz egy díjkörzetben van. A körzetszámokról és szolgáltatási területekről tájékozódhatsz a szolgáltatási területek oldalunkon.
 • Internet előfizetésedhez tartozó e-mail-címeiden lévő leveleidet, valamint honlapodat a költözés megkezdése előtt mentsd el, mert a szolgáltatás áthelyezés során előfordulhat, hogy ezek megsérülnek vagy elvesznek. Amennyiben ehhez segítségre van szükséged, figyelmedbe ajánljuk Szuperszerviz szolgáltatásunkat.
 • Meglévő szolgáltatásaidhoz használt eszközeidet vidd magaddal az új lakásba, ahol kollégáink beüzemelik, mert így például felvétel opciós IPTV-előfizetés esetén a vevőegységedre rögzített felvételeid megmaradnak (csak abban az esetben, ha IPTV-előfizetésed volt és az új címen is IPTV-előfizetést választottál). Azokat az eszközöket, melyekre az új lakásban nem lesz szükséged, leadhatod a szerelést végző kollégáinknak.
 • Ha meglévő szolgáltatásaidtól eltérő csomagot vagy műszaki hozzáférés típust választasz, a szolgáltatások hűségideje az új címen minden esetben újraindul, és a régi címen esetleg fennmaradó hűségidő szankciók nélkül megszűnik, ebben az esetben változhat a telefonszámod és az e-mail-címed is.
 • Az áthelyezés elindításához előfizetőnek nem lehet rendezetlen tartozása a Magyar Telekom felé. Egyenlegedett ellenőrizheted és számlatartozásodat rendezheted belépés után a honlapunkon keresztül vagy Telekom üzleteinkben személyes ügyintézéskor.

Miért érdemes átvenned a korábbi lakó szolgáltatásait?

Így azonnal használható lesz az összes, már a lakásban működő szolgáltatás.

Hogyan tudod az áthelyezést vagy átírást elintézni?

 • Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül (1414)
  Kollégánkkal történő telefonos ügyintézés során az áthelyezést kérő, illetve átírás esetén az átadó és az átvevő ügyfélnek is be kell azonosítania magát. Az ügyintézéshez készítsd elő a szerződés azonosítására szolgáló adatokat.
 • Honlapunkon elektronikus levélben
  Töltsd ki minél részletesebben online űrlapunk adatait, a legördülő listából válaszd ki az „Ügyintézés” kategória „Szerződésmódosítás” alkategóriáját, majd szkenneld be és csatold fel az áthelyezési(PDF, 187,8 kB) vagy átírási(PDF, 285,4 kB) igény kitöltött, valamint az átadó és átvállaló aláírásával ellátott példányát.
 • Személyesen Telekom üzletekben
  Az ügyintézéshez átírás esetén az átadó és az átvevő ügyfélnek is személyesen meg kell jelennie, illetve azonosítania kell magát, ezért kérjük, hozd magaddal azonosításodra szolgáló személyes dokumentumaidat.

A gördülékeny ügyintézéshez fontos, hogy se az átadó, se az átvevő előfizetőnek ne legyen rendezetlen tartozása a Magyar Telekom felé.

ico_uzletkereso_84.svg

Személyes ügyintézés sorban állás nélkül

Keresd meg egyszerűen a hozzád legközelebbi Telekom üzletet a Telekom alkalmazásban, és foglalj időpontot!

Tipp:

 • Saját nevedben vedd igénybe szolgáltatásainkat az albérletben is, mert így később könnyedén magaddal viheted, ha másik albérletbe vagy saját lakásba költözöl!

A szolgáltatások áthelyezésének díjáról az aktuális Általános Szerződési Feltételekből tájékozódhatsz.