Partnerség a Digitális Magyarországért

A Digitális Magyarország egy olyan vízió, amelyben fejlett digitális kompetenciáiknak köszönhetően hazánk polgárai, vállalkozásai és maga az állam is a legmodernebb digitális szolgáltatásokat használják világszínvonalú digitális infrastruktúrán keresztül.

A megvalósításához szükség van valamennyi érintett szereplő – az állam, a távközlési, infokommunikációs piac szereplői, továbbá az önkormányzati, egyéb vállalati és civil szféra – összefogására. A Magyar Telekom és a kormány által 2014 februárjában kötött partnerségi együttműködési megállapodás ezeket a célokat tükrözi.

A dokumentumban foglaltak szerint a Magyar Telekom szándéka az, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű szélessávú internet mielőbbi hazai elérhetőségét. Az új technológiák és infokommunikációs megoldások intenzív használata hozzájárul az emberek életminőségének, a vállalkozások hatékonyságának és a magyar gazdaság nemzetközi versenyképességének javításához. A vállalat célja továbbá a digitális írástudás és a biztonságosabb internethasználat széleskörű elterjesztése.

Fejlesztések a Digitális Magyarország pillérei mentén:

  • digitális infrastruktúra
  • digitális szolgáltatások
  • digitális készségek

Christopher Mattheisen vezérigazgató az aláíráskor elmondta: „A Magyar Telekom Magyarország hosszú távon elkötelezett stratégiai partnere. Vállalatunk különleges értéket teremt mind a versenyszférában, mind a közigazgatásban, korszerű megoldásai egyszerűbbé és könnyebbé teszik mindennapjainkat. Ott vagyunk az egészségügy, az oktatás, a közlekedés területén, de velünk sikeresek a hazai kis- és középvállalatok, valamint meghatározó termelő és exportvállalataink is. Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Telekom elsőként hozta el a magyar embereknek a telekommunikáció legfejlettebb szolgáltatásait és az infokommunikáció újításait. Magyarország első és egyetlen integrált szolgáltatójaként mi nyújtjuk a helytől és időtől független internetezés, tévézés, telefonálás lehetőségét emberek millióinak. Az úttörő innovációinkon túlmenően meghatározó munkaadók is vagyunk.”

A Digitális Magyarország megteremtése egy olyan ügy, amelynek mindenki csak a nyertese lehet:

  • javuló életminőség
  • növekvő esélyek a munkaerőpiacon
  • mérséklődő társadalmi egyenlőtlenségek
  • hatékonyabb állam és közigazgatás
  • erősödő versenyképesség
  • növekvő exportképesség