Visszaélésekkel kapcsolatos felhívás

Sajnálatos módon továbbra is nagy azon visszaélések száma, amikor a mobilszolgáltatók ügyfeleit ismeretlenek telefonon különböző okokkal – pl. nyeremény ígéretével – megkeresik, és bankkártya adatokat bediktálását vagy egy másik telefonszám feltöltését kérik. A hívás több esetben magukra a mobilszolgáltatókra hivatkozva vagy a mobilszolgáltató vezetőjeként bemutatkozva történik.

  • Ezúton kérjük ügyfeleinket, hogy érvényes bankkártya adatokat soha, semmilyen okból másnak – főként ismeretleneknek – ne adjanak ki.
  • Ugyanígy idegenek által megadott hívószám kártyás egyenlegét nyeremény ígérete miatt vagy bármely más okból elektronikusan ne töltsék fel.

A Magyarországon elszaporodott visszaéléstípus során ugyanis az elkövetők az adatokat kicsalva vagy különféle ígéretekkel az ügyfelet másik hívószám feltöltésére rábírva az érintetteknek kárt okoznak, az önként átadott információkkal visszaélnek. Ilyen esetekben az okozott kárért a mobilszolgáltatók felelősséget nem tudnak vállalni. Amennyiben bárki hasonló megkereséssel találkozik vagy az adataival való visszaélést tapasztal, mielőbb tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrségen.