Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Fenntarthatósági jelentések

Kérdőív

A Magyar Telekom Csoport Fenntarthatósági jelentésének elkészítése során figyelembe veszi érdekelt felei véleményét, így az Önét is.
Kérdőívünk kitöltésével elmondhatja, hogy Ön milyen fenntarthatósági témákat tart fontosnak, érdekesnek.

Kitöltöm
greenfrog.jpg

A Magyar Telekom Csoport nyerte 2017-ben a legjobb fenntarthatósági jelentésnek járó Deloitte Zöld Béka Díjat, ezzel bejutva a közép-európai döntőbe, ahol 5 ország 69 fenntarthatósági jelentése közül a Magyar Telekom jelentését különdíjjal jutalmazták.

2019-ben a legjobb fenntarthatósági jelentésnek járó Deloitte Zöld Béka Díjat ismét a Magyar Telekom Csoport nyerte.

A Magyar Telekom Csoport évente jelentésben teszi közzé fenntarthatósági teljesítményéről szóló beszámolóját, melyek – az összehasonlíthatóság és elemezhetőség érdekében – szigorú nemzetközi szabályoknak megfelelően készülnek.

A jelentések 2004 óta a fenntarthatóság irányelveinek megfelelően számolnak be a Csoport működéséről, tevékenységéről, eredményeiről. A jelentések készítésekor a Global Reporting Initiative (GRI – Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés) irányelvei kerülnek alkalmazásra, megfelelve ezáltal annak az alapelvnek, hogy a jelentések legyenek az átláthatóság és nemzetközi szintű összehasonlíthatóság alapjai. A 2020-as fenntarthatósági jelentés a GRI Szabvány „Teljeskörű” (Comprehensive) alkalmazási szintjének megfelelően készült.

A hitelesség érdekében a jelentéseket független, harmadik féllel tanúsíttatjuk, az erről szóló minősítés minden jelentésben megtalálható. A GRI kritériumoknak való megfelelés független vizsgálatát és tanúsítását a PricewaterhouseCoopers végezte az ISAE 3000 nemzetközi standard alapján.

A 2020-as jelentés, a korábbi évekhez hasonlóan, az ENSZ Globális Megállapodásában lefektetett alapelvek kapcsán elért fejlődésről is számot ad. A Magyar Telekom 2009-ben csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodás kezdeményezéséhez és annak 10 alapelvéhez az emberi jogok, munkakörülmények, környezet és korrupcióellenesség területén.

A 2020. évről szóló jelentés a Magyar Telekom Csoport negyedik, 2016-2020 közötti fenntarthatósági stratégiájának ötödik évének eredményeiről, egyben a stratégiai időszak zárásáról számol be. A stratégiai célok az ENSZ 2015-ben meghatározott Fenntartható Fejlődési Céljainak figyelembevétel kerültek meghatározásra. Az egyes célokhoz történő hozzájárulásunk a jelentés egészében és külön kiadványban is végigkövethető.

A Fenntarthatósági Jelentés elkészítése a Csoporton belül igazi csapatmunka, az egyes felelős szervezetek és tagvállalatok szoros együttműködésével történik.

Bármilyen, a fenntarthatósági jelentésekkel kapcsolatos véleményt és hozzáfűzést szívesen látunk a fenntarthatosag@telekom.hu e-mail-címen.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az eddigi Fenntarthatósági jelentéseinket, 2016-tól fejezetenként bontva is elérhető jelentésünk.

Kapcsolódó dokumentumok: