Fenntarthatósági jelentések

greenfrog.jpg

A Magyar Telekom Csoport nyerte 2017-ben a legjobb fenntarthatósági jelentésnek járó Deloitte Zöld Béka Díjat, ezzel bejutva a közép-európai döntőbe, ahol 5 ország 69 fenntarthatósági jelentése közül a Magyar Telekom jelentését különdíjjal jutalmazták.

A Magyar Telekom Csoport évente jelentésben teszi közzé fenntarthatósági teljesítményéről szóló beszámolóját, melyek – az összehasonlíthatóság és elemezhetőség érdekében – szigorú nemzetközi szabályoknak megfelelően készülnek.

A jelentések 2004 óta a fenntarthatóság irányelveinek megfelelően számolnak be a Csoport működéséről, tevékenységéről, eredményeiről. A jelentések készítésekor a Global Reporting Initiative (GRI – Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés) irányelvei kerülnek alkalmazásra, megfelelve ezáltal annak az alapelvnek, hogy a jelentések legyenek az átláthatóság és nemzetközi szintű összehasonlíthatóság alapjai. A 2017-es fenntarthatósági jelentés a GRI Szabvány „Teljeskörű” (Comprehensive) alkalmazási szintjének megfelelően készült.

A 2007-es jelentés Magyarországon elsőként készült GRI G3 A+ megfelelési szint szerint, ez a GRI G3 irányelvek legmagasabb szintű alkalmazását jelenti. Azóta a Magyar Telekom minden évben a nemzetközi irányelveknek való legmagasabb megfelelésű jelentést készítette el. 2014-től a fenntarthatósági jelentések már az új, negyedik generációs GRI G4 irányelvek szerint készülnek a „Teljeskörű” (Comprehensive) alkalmazási szintnek megfelelően. A 2016-os fenntarthatósági jelentés már a GRI Szabvány „Teljeskörű” (Comprehensive) alkalmazási szintjének megfelelően készült.

A hitelesség érdekében a jelentéseket független, harmadik féllel tanúsíttatjuk, az erről szóló minősítés minden jelentésben megtalálható. A GRI kritériumoknak való megfelelés független vizsgálatát és tanúsítását a PricewaterhouseCoopers végezte az ISAE 3000 nemzetközi standard alapján.

A 2017-es jelentés, a korábbi évekhez hasonlóan, az ENSZ Globális Megállapodásában lefektetett alapelvek kapcsán elért fejlődésről is számot ad. A Magyar Telekom 2009-ben csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodás kezdeményezéséhez és annak 10 alapelvéhez az emberi jogok, munkakörülmények, környezet és korrupcióellenesség területén.

Ez a jelentés a Magyar Telekom Csoport negyedik, 2016-2020 közötti fenntarthatósági stratégiájának második évének eredményeiről számol be. A stratégiai célok az ENSZ 2015-ben meghatározott Fenntartható Fejlődési Céljainak figyelembevétel kerültek meghatározásra. Az egyes célokhoz történő konkrét hozzájárulásunk a jelentés egészében végigkövethető.

A Fenntarthatósági Jelentés elkészítése a Csoporton belül igazi csapatmunka, az egyes felelős szervezetek és tagvállalatok szoros együttműködésével történik.

Bármilyen, a fenntarthatósági jelentésekkel kapcsolatos véleményt és hozzáfűzést szívesen látunk a fenntarthatosag@telekom.hu e-mail-címen.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az eddigi Fenntarthatósági jelentéseinket, 2014-ről, 2015-ről, 2016-ról és 2017-ről fejezetenként bontva is elérhető jelentésünk.

Kapcsolódó dokumentumok: