A Magyar Telekom Csoport megfelelőségi programja

deak-tamas-480.png

A Magyar Telekom Vállalati Megfelelőségi Programját (a továbbiakban: Megfelelőségi Program) azért dolgoztuk ki, hogy olyan belső kultúrát teremtsünk, amelyben a "Tisztelet és etikusság" az egyik legfontosabb érték. A Megfelelőségi Program a Csoport minden olyan tagvállalatánál érvényben van, ahol a Magyar Telekom tényleges irányítással rendelkezik, és része a Deutsche Telekom átfogó megfelelőség-irányítási rendszerének (CMS).

A Megfelelőségi program a Magyar Telekom Csoport minden testületére, szervezetére és munkavállalójára, valamint a tanácsadókra, megbízottakra, képviselőkre és minden olyan személyre vagy szervezetre vonatkozik, amely a Csoport vagy annak leányvállalata nevében végez munkát. Elvárjuk továbbá, hogy üzleti partnereink, szállítóink és ügyfeleink hasonló etikus módon cselekedve támogassanak bennünket e törekvésben.

Deák Tamás
Group Compliance Hub vezető

Megfelelőségi programunk fő elemei a következők:

A Megfelelőségi Program a Működési Kódexben tükröződik, amelyet belsőleg minden munkavállaló, a Magyar Telekom beszerzési oldalán keresztül pedig minden beszállító elfogad.

Megelőzés

Nagy hangsúlyt fektetünk a lehetséges visszaélések megelőzésére. Képzésekkel (személyes és távoktatás) és innovatív intézkedésekkel, például interaktív vitafórumokkal erősítjük munkatársaink megfelelőségtudatosságát, és segítjük őket abban, hogy mindennapi munkájuk során felismerjék a tipikus korrupciós kockázatokat, és megfelelően viselkedjenek. Emellett a munkavállalók tanácsot kérhetnek az "AskMe" konzultációs csatornánkon, amely iránymutatást ad, segítséget nyújt bizonytalan helyzetekben Működési Kódex​​​​​​​ben foglalt irányelvek és szabályok alkalmazása kapcsán.
Magyar Telekomnak számos belső szabályzata van a korrupció elkerülését célozva, illetve a Működési Kódexben lefektetett egyéb elvek betartása érdekében.

Azonosítás

A Magyar Telekom létrehozott egy visszaélések bejelentésére szolgáló portált (”Mondd el!” ). Itt bárki névtelenül tud bejelentést tenni a jogszabályok, törvények, működési kódex, belső irányelvek és utasítások lehetséges megsértéséről. A bejelentéseket szigorúan bizalmasan kezeljük, és speciálisan képzett munkatársak vizsgálják ki. Üzleti folyamataink biztonságát és átláthatóságát rendszeres ellenőrzésekkel is biztosítjuk.
A rendszeres megfelelőségi kockázatértékelés kulcseleme a Megfelelőségi Rendszernek. Ez lehetőséget ad a megfelelőségi kockázatok beazonosítására, kiértékelésére valamint a

szükséges megelőző intézkedések bevezetésére.

Válasz

A szabályszerű, jogszerű viselkedést értékeljük - míg a helytelen magatartást nem toleráljuk. Szisztematikusan fellépünk a szabálytalanságok ellen, és megfelelő szankciókat alkalmazunk.

Működési kódex

Részletek

Beszállítóknak, partnereknek

Részletek

Korrupcióellenes program

Részletek