Gyermekeink védelme a digitális korban

A Telekom és a gyermekvédelem

Kép leírása: Gyerek okosóra

Gyerek okosóra - Hogy mindig biztonságban tudd a gyermekedet!

Sokan nem szívesen vesznek 6-12 éves gyermeküknek okostelefont, mert ők még nem feltétlen tudnak vigyázni rá, a szülők pedig nem tudják megfelelően kontrollálni a gyermekeik tevékenységét az online térben. Ugyanakkor a biztonságérzet fontos szempont akkor, amikor mégis okostelefont adunk – sokszor talán túl korán is – gyermekeink kezébe.

Ezt az igényt látva tettük elérhetővé kínálatunkban 2018. december 1-től a MyKi Gyerek okosórát.

Kép leírása: Cyberbullying ellen

A Telekom és a Cartoon Network együtt a Cyberbullying ellen

A Cartoon Network csatorna idén is folytatja Aki ver, az nem haver című figyelemfelkeltő kampányát a bullying, azaz a gyerekek online és fizikai térben elkövetett bántalmazása ellen az iskolák, a média, valamint népszerű kampánynagykövetek bevonásával.

Oktatóprogramok, kapcsolódó események

Tekintse meg a biztonságos internet- és mobilhasználat témakörében szervezett eseményeket, oktatóprogramokat.

Ingyenesen elérhető szűrőprogram

Telepítsen szűrőprogramot a gépre, mely képes blokkolni a felnőtt-tartalmakat. A beépített szülői felügyelet funkció egy jelszó segítségével teszi lehetővé a szülők által nemkívánatosnak tartott oldalak letiltását.

Gyermekeidet is óvd a nemkívánatos internetes tartalmaktól!

Internetezéskor nem lehetsz mindig jelen személyesen is, ezért ha szeretnéd megóvni gyermekedet a veszélyektől, ajánljuk neked a Norton szoftverét, a Family-t.

Biztonságosan: tanácsok szülőknek

A közvetített tartalmak – a sokféleségből eredően – veszélyeket is hordozhatnak, amire a szülőknek kell felkészíteni a gyerekeket. Ismerje meg a gyermekeit körülvevő technológiai színtereket, tartalmakat, veszélyeket.

Gyermekvédelem és az EU

„Meg vagyok róla győződve, hogy a gyermekek számára remek időtöltés lehet az internetezés, és arról, hogy a gyermekek biztonsága mindenki felelőssége.” Többek között ezekkel a gondolatokkal hívta fel Neelie Kroes az iparági szereplőket 2011. december 1-én az önszabályozásra.

Tudatos tévézés

A gyerekek legkorábban a tévével, az ott látott mesékkel találkoznak. Ma már alapos szerkesztői munka előzi meg a filmek adásba kerülését a gyerekcsatornáknál, amivel kiszűrhetőek az erőszakos jelenetet tartalmazó alkotások.

Tudatos internetezés

Az internettel, az online világgal való elkerülhetetlen megismerkedés új fejezetet jelent a gyerekek életében. Legyünk ott velük, amikor az első lépéseket megteszik! 

Tudatos mobilhasználat

A mobilhasználat ma már egészen fiatal korban kezdődik, sok általános iskolást is telefonnal engednek el otthonról. Tartalomhasználat szempontjából lényegében nem különbözik a számítógépektől, de magával az eszközzel kapcsolatban érdemes néhány dolgot átbeszélni a kicsikkel. 

Hasznos tudnivalók, linkek

Vannak olyan kifejezések, melyek jól jönnek, ha a gyerekeink által használt tartalmakkal szeretnénk megismerkedni.