GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan aktiválhatom az új készülékemhez kapott, másik méretű SIM-kártyát?

Ha az új előfizetésedhez rendelt készülék micro vagy nano SIM-kártyával működik, akkor online megrendelés esetén automatikusan - a készülék típusától függően - a megfelelő méretű SIM-kártyát küldjük számodra.

Biztonsági okokból az alábbiak szerint, telefonos aktiválás után használhatod az új SIM-kártyát:

  • A műanyag keretből a perforáció mentén óvatosan törd ki az új micro vagy nano SIM-kártyát
  • Az új SIM-kártya hátoldalán vagy a műanyag keret hátoldalának alsó részén keresd meg a SIM-kártya 20 jegyű azonosítóját.
  • A régi SIM-kártyádról hívd a Magyar Telekom hazai hálózatából díjmentesen elérhető 06 (80) 639 999 számot.
  • Munkatársunk elkéri a telefonszámhoz tartozó SIM-kártya 20 jegyű azonosítóját.
  • Az aktiválás pár percet vesz igénybe, ezt követően az új SIM-kártya működőképes. Korábbi, lecserélt SIM-kártyádat ekkortól már csak az azon található adatok megtekintésére használhatod.
  • Helyezd be az új SIM-kártyát az új eszközbe.
  • Az új SIM-kártyához új PIN-kódok tartoznak, amelyeket a SIM-kártyát magában foglaló műanyag lap hátoldalán, a lekaparható felület alatt találsz. Természetesen a készülék segítségével módosíthatod a PIN-kódot.

Az új micro vagy nano SIM-kártyát a régi, normál méretű kártyát elfogadó készülékben adapter átalakítóval használhatod.

Ha meglévő havi díjas előfizetésed mellé online rendelsz új készüléket, és az aktuális SIM-kártyád mérete eltér a készülék SIM méretétől, akkor a megrendelt eszközzel együtt automatikusan küldünk számodra egy univerzális SIM-kártyát, melyből a megfelelő méretű SIM kitörhető.

Ha üzletünkben vásárolsz készüléket, a kártyát díjmentesen cseréjük, illetve a vásárlással egy időben aktiváljuk.

Ha iPhone készüléked van:

A készülék használatához – a PIN módosításhoz is - aktiválnod kell az eszközt. Ehhez csatlakoztasd az iPhone-odat  olyan számítógéphez, amelyre korábban telepítetted az - Apple oldaláról díjmentesen letölthető - iTunes alkalmazást, és kövesd az eszköz utasításait. Számítógép nélkül - kizárólag a készüléket használva - wifi hálózaton is aktiválhatod azt.

Amennyiben az iPhone-od használatához további segítségre van szükséged, ide kattintva elérheted azokat a leggyakoribb általános beállításokat, amelyeket animált lépésekkel és videókkal teszünk még könnyebben áttekinthetővé.

Utoljára frissítve: 2019. december 31.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!