2023. március 1-től inflációkövető díjkorrekciót hajtunk végre. Tudj meg többet a részletekről!
2023. március 1-től inflációkövető díjkorrekciót hajtunk végre. Tudj meg többet a részletekről!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hol kérhetem az áthelyezést és mennyibe kerül?

A szolgáltatás(ok) áthelyezését az alábbi módokon egyszerűen kezdeményezheted:

Ha e-mailben vagy levélben kéred a módosítást, a következő adatokat kell megadnod - az előfizető saját kezű aláírását is tartalmazó - igényedben:

  • előfizető neve,
  • MT azonosító,
  • kapcsolattartó neve, telefonszáma és e-mail címe,
  • jelenlegi létesítési cím (irányítószám, város, utca, házszám, emelet, ajtó),
  • új létesítési cím (irányítószám, város, utca, házszám, emelet, ajtó),
  • számlaküldési cím (irányítószám, város, utca, házszám, emelet, ajtó),
  • az áthelyezendő szolgáltatások megnevezése (pl. telefonszám, internet és/vagy televízió hozzáférés típusa és az igénybe vett díjcsomag(ok) neve).

Amennyiben körzetszámon belül történik az áthelyezés, akkor a hívószámod változatlan maradhat.


Az áthelyezés időtartama:

Az Általános szerződési feltételek szerint 30 nap áll rendelkezésünkre, hogy az áthelyezést teljesítsük. Amennyiben az áthelyezési kérést ez idő alatt teljesíteni tudjuk, a szerződés módosítását 15 napon belül írásban visszaigazoljuk.

A gyakorlatban általában, ha a műszaki feltételek adottak, kb. 8-14 nap alatt megtörténik a szolgáltatások áthelyezése.

Amennyiben az igénynek műszaki lehetőség hiányában nem tudunk 30 napon belül eleget tenni, a teljesítés (90 napon belüli) időpontjáról 15 napon belül tájékoztatunk.

További hasznos információkat a költözéssel járó áthelyezésről ide kattintva találsz.


Az áthelyezés egyszeri díja technológiánként 1990 Ft.

A technológia a tv, internet, hang szolgáltatás nyújtására használt műszaki hozzáférés típusát jelöli. Egy háztartáson belül akár több hozzáférési típus is előfordulhat.


Az áthelyezés típusai:

Az áthelyezésnek két típusa van, melyet a megrendeléskor te választhatsz ki az igényeidnek megfelelően:

  • „Folyamatos”: ha a korábbi címen a szolgáltatás megszüntetését és annak az új címen történő létesítését az előfizető legfeljebb 30 napos időszakkal kéri, az eszközök új címen való rendelkezésre állását az előfizető biztosítja úgy, hogy a le -és felszerelés a szolgáltató rendszereiben egy időben történhessen meg,
  • „Nem folyamatos”: ha a korábbi címen a szolgáltatás megszüntetését és annak az új címen történő létesítését az előfizető 30 nap – 3 hónap közti időszakkal kéri, úgy hogy kérésre a szolgáltatás időszakosan szünetel (a korábbi címen már nem, az új címen még nem elérhető), a szolgáltató rendszereiben a le- és felszerelés nem egy időben történik meg. Az eszközöknek az új létesítési címen való rendelkezésre állását ebben az estben is az előfizető biztosítja.

Az áthelyezés teljesítésének időtartama alatt az előfizetői jogviszonyod szünetel. Az áthelyezés miatti szüneteltetés időtartama nem számít bele a határozott időtartamba, azaz a hűségidő a szüneteltetés időtartamával (mely maximum 3 hónap lehet) kibővül.

Fontos információ, hogy az átírás és áthelyezés egyszerre nem igényelhető, mivel egyszerre csak egy szerződésmódosítási igény indítható.

Ilyen esetben - a gyorsabb ügyintézés miatt - célszerű a 1414-es telefonszámunkon először az átírást, majd az áthelyezést kezdeményezni.

Utoljára frissítve: 2023. március 7.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!