Mobilhasználat az EU-ban (roaming)

Az EU-ba utazol, vagy már ott is vagy?

 
Havi díjas vagyok

Havi díjas vagyok

Van Telekomos mobil előfizetésem

Dominós vagyok

Dominós vagyok

Feltöltőkártyás díjcsomagom van

EU

EU (EU díjzóna)

Hogyan beszélgethetsz az EU-ban?

Hogyan beszélgethetsz az EU-ban?

Az EU díjzóna országaiban úgy mobilozhatsz a saját Domino csomagod díjai szerint, mint otthon, akár külföldre, akár otthonra telefonálsz.

A bejövő hívásokat külön díj fizetése nélkül fogadhatod.
Díjmentes segélyhívó: 112

Ötlet

Csak arra figyelj, hogy mivel külföldön vagy, a hálózaton belüli díjak nem érvényesülnek, minden számot hálózaton kívüli díjon tudsz hívni.

Információ

Méltányos roaming használat

A hazai díjakon való roamingolás lehetősége csak az időszakos utazásokra (pl. nyaralás, síelés, üzleti út) vonatkozik az EU Rendelet szerint, tehát NEM állandó, vagy életvitelszerű külföldi tartózkodás esetére.

Részletek

A különleges díjazású számok hívásának ára változhat, ha külföldről telefonálsz!

Telefonos tájékoztatás díjmentesen: +36 30 344 0970

Előfordulhat, hogy olyan hálózatra csatlakozol, ahol csak úgy tudsz a Dominoddal telefonálni, ha a hagyományos hívásindítás helyett a *101* kódot beírod a telefonszámod elé.
Például: *101*+36301234567# és hívásindítás

Hogyan netezhetsz az EU-ban?

Hogyan netezhetsz az EU-ban?

Ha egy EU-s országban mobilnetezel, az általad használt netbővítő adatkeretét az EU-ban is használhatod. Arra figyelj, hogy a belföldön korlátlan net bővítők az EU-ban nem korlátlanok.

Megnézem, mennyi netem van

Net bővítő

Net bővítőt szeretnék

Kattints ide, ha több netre van szükséged

Hogyan netezhetsz az EU-ban?
Ha Dominos vagy, és külföldön szeretnéd használni a telefonodat, akkor ehhez szükséges, hogy bekapcsolva legyen a roaming szolgálatásod. Ezt nem kell minden külföldi utazás előtt megtenned, ha már korábban bekapcsoltad a roaming szolgáltatást, az mindaddig aktív marad, míg ki nem kapcsolod.

Roaming szolgáltatás bekapcsolását bármikor megteheted vagy ellenőrizheted, akár még utazás előtt belföldről, akár külföldről is a következőképpen:
  • Telekom alkalmazásban a További beállításokban
  • Weboldalunkon be kell lépned, a belépés után, az áttekintés menüpontban válaszd ki a Domino szolgáltatásodat, majd a További beállításokban tudod bekapcsolni
  • Domino automata központ csak belföldről hívható 1777-es számán
  • Kóddal: *104# és hívásindítás

EU díjzónába sorolt országok

Információ

Nagy-Britannia 2020. december 31-én kilépett az EU-ból, a Telekom ennek ellenére továbbra is EU díjzóna szerint kezeli minden nagy-britanniai roaming partnerét.

Nem csak az Európai Uniós országokban használhatsz EU díjzónás tarifákat.

Európai Unió:
Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprusi Köztársaság, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország (San Marino lefedettségét is biztosítja EU-s díjszabás szerint), Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia

Európai Unión kívüli országok:
Andorra, Izland, Liechtenstein, Monaco, Norvégia

Európai Unió külbirtoka:
Azori-szigetek, Dominikai Közösség, Francia Guyana, Gibraltár, Guadeloupe, Kanári szigetek, Madeira, Martinique, Réunion.


Az egyes országokhoz tartozó részletes díjakról itt tudsz tájékozódni: telekom.hu/roaming


rejtsd el a listát

Nem EU díjzóna besorolású országok

Információ

Az Amerikai Egyesült Államokban az AT&T lekapcsolta 2G és 3G szolgáltatását. Bővebben

Az EU díjzónán kívül az alábbi 66 országban netezhetsz, illetve beszélgethetsz kedvezményes feltételekkel is:

Európában (EU díjzónán kívül)
Albánia, Bosznia-Hercegovina (Public Enterprise Croatian Telecom JSC, RS Telecommunications, JSC Banja Luka), Fehéroroszország, Feröer-szigetek, Észak-Macedónia, Koszovó, Moldova, Montenegró, Svájc (Swisscom (Switzerland) Ltd., Sunrise Communications AG, Salt Mobile SA), Szerbia, Ukrajna

Afrikában
Algéria, Dél-Afrika, Egyiptom, Madagaszkár, Marokkó, Tunézia, Zöld-foki Köztársaság

Amerikában
Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Brazília (CLARO.S.A., TIM Celular SA, Vivo MG, Oi Movel S.A., Vivo), Chile, Costa Rica (INSTITUTO COSTARRICENSE DE ELECTRIDIDAD (ICE), Telefonica Costa Rica), Curacao, Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Kanada, Kolumbia (Comcel_Claro, Colombia Telecomunicaciones S.A. ESP), Mexikó, Panama, Peru, Puerto Rico, Uruguay (Telefónica Móviles del Uruguay S.A.,Administración Nacional de Telecomunicaciones (Antel))

Ausztráliában és Óceániában:
Ausztrália, Francia Polinézia (Bora-bora, Tahiti)

Ázsiában
Afganisztán, Azerbajdzsán, Dél-Korea, Egyesült Arab Emirátusok (Emirates Integrated Telecommunications Company PJSC (du United Arab Emirates), Emirates Telecom Corp (ETISALAT)), Fülöp-szigetek, Grúzia, Hong Kong, India (Bharti Airtel Ltd./Bharti Hexacom Ltd., Vodafone Idea Limited (Gujarat), Vodafone Idea Limited (Kerala 1), Vodafone Idea Limited (Maharashtra & Goa), Vodafone Idea Limited (Maharashtra and Goa), Vodafone Idea Limited (Tamil Nadu), Vodafone Idea Limited (Kolkata), Vodafone Idea Limited (Delhi), Vodafone Idea Limited (Gujarat), Vodafone Idea Limited (Mumbai), Vodafone Idea Limited (Tamil Nadu and Chennai), Vodafone Idea Limited (Madhya Pradesh), Vodafone Idea Limited (Punjab), Vodafone Idea Limited (Mumbai), Vodafone Idea Limited (Karnataka)), Indonézia, Irak, Izrael, Japán, Jordánia, Kazahsztán, Kína, Malájzia, Omán, Oroszország, Pakisztán, Palesztina (Wataniya Mobile), Qatar, Sri Lanka (Mobitel Private Limited, Etisalat Lanka (Private) Ltd.), Szaúd-Arábia (Mobile Telecommunications Company Saudi Arabia, Saudi Telecom Company (STC)), Szingapúr (StarHub Mobile Pte Ltd, SingTel Mobile Singapore Pte. Ltd), Tajvan (Far EasTone Telecommunications Co Ltd., Chunghwa Telecom Mobile Business Group, Taiwan Mobile Co. Ltd., Taiwan Mobile Co. Ltd.), Thaiföld, Törökország, Vietnam


Az egyes országokhoz tartozó részletes díjakról itt tudsz tájékozódni: telekom.hu/roaming


rejtsd el a listát

Különleges hálózatok
(hajók, műholdas rendszerek)

Akár hajókon vagy repülőgépeken is telefonálhatsz.
Olyan helyeken is elérhető, ahol nincs GSM vagy 4G.


A Telekom mobilszolgáltatások előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei az úgynevezett szatellit, maritime és on air szolgáltatók hálózatán keresztül különleges helyeken, akár hajókon vagy repülőgépeken is telefonálhatnak.

Ezzel olyan területen is biztosítható a mobiltelefonálás, ahol a hagyományos földi GSM vagy 4G lefedettség nem érhető el.
A roaming szatellit, maritime és on air szolgáltatások a többi roaming díjzónától jellegüket tekintve eltérő, önálló szatellit díjzónát alkotnak, melyek mind igénybevételük feltételei, mind területük és díjaik tekintetében eltérnek a hagyományos roaming díjzónáktól.

Az érintett hálózatokból indított vagy fogadott hívások díjai függetlenek attól a földrajzi régiótól, ahol az ügyfél tartózkodik, valamint a szatellit, maritime és on air szolgáltatókon keresztül bonyolított hívások díjai esetében az Európai Unióra érvényes kedvezményes díjazás sem érvényes (tekintettel arra, hogy a jelzett szolgáltatókra a vonatkozó EU-szabályozás sem vonatkozik).

Szolgáltatók

Szatellit szolgáltatás: speciális műholdas telefonnal vehető igénybe.

  • Thuraya


Maritime szolgáltatás: a hagyományos GSM telefonokkal vehető igénybe az operátor által lefedett területen jellemzően hajókon vagy kompokon).

  • AT&T
  • MCP (Maritime)
  • SEANET


On air szolgáltatás: a szolgáltatás a hagyományos GSM telefonokkal vehető igénybe az operátor által lefedett területen (jellemzően repülőgépeken).

  • OnAir szolgáltató. Az OnAir szolgáltatása az Airbus típusú repülőgépeket használó egyes légitársaságok járatain biztosítja az elérhetőséget (pl.: AirFrance). Bővebb információ az OnAir weboldalán található.
  • MCP (Aeromobile) szolgáltató


A forgalmi díjakat 60 másodperces egységekben mérjük. A számládon az egyenleget szabályos kerekítéssel, egész forintban vezetjük. Az árak tartalmazzák az áfát.

Emsat Satellite
Havi díjas előfizetéssel: 760 Ft
Domino előfizetéssel: 780 Ft
Részletek a szolgáltatásról

Immarsat
Havi díjas előfizetéssel: 1370 Ft
Domino előfizetéssel: 1390 Ft
Részletek a szolgáltatásról

Iridium alapszolgáltatás
Havi díjas előfizetéssel: 1220 Ft
Domino előfizetéssel: 1260 Ft
Részletek a szolgáltatásról

Iridium értéknövelt szolgáltatás
Havi díjas előfizetéssel: 2390 Ft
Domino előfizetéssel: 2450 Ft
Részletek a szolgáltatásról

Telenor Maritime
Havi díjas előfizetéssel: 400 Ft
Domino előfizetéssel: 380 Ft
Részletek a szolgáltatásról

Thuraya
Havi díjas előfizetéssel: 760 Ft
Domino előfizetéssel: 780 Ft
Részletek a szolgáltatásról


rejtsd el a listát

Telekom

Használd a Telekom appot, kövesd az egyenlegeidet es vásárolj netbővítőt!

A Telekom app használata nem generál adatforgalmat itthon és roaming helyzetben sem, kivéve a Magenta Moments menüpontot.

Megnézem
Összefoglaló táblázatainkban láthatod, hogy a mobilinternet-csomagodat milyen jellemzőkkel (pl. sebességértékekkel) használhatod: