Technikai okok miatt egyes önkiszolgáló funkciók-bizonyos esetekben-korlátozottan érhetők el. Köszönjük türelmedet és az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!
Technikai okok miatt egyes önkiszolgáló funkciók-bizonyos esetekben-korlátozottan érhetők el. Köszönjük türelmedet és az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!

Tájékoztató a Telekom eSIM használatáról iPhone XS, XS Max és XR esetén

Kérünk, ha iPhone XS, XS Max vagy XR készüléked van, és szeretnéd a hazai piacon csak a Telekomnál elérhető eSIM-et használni, kövesd pontosan a lenti útmutatónkat!

A Telekom honlapján

Belépés után válaszd ki azt az előfizetést, amelyet az iPhone-ban eSIM-mel szeretnél használni.

 • 1) A főoldalon állva kattints a profil ikonra.
 • 2) A lenyíló menüből lépj be az „Előfizetéseim” menüpontba.
 • 3) A legördülő menüből válaszd ki az előfizetést, amelyhez az eSIM-et szeretnéd.
 • 4) Az előfizetés leírásánál kattints a Fő SIM-nél a lenyíló menüre.
 • 5) A „SIM kártya típusa” sornál kattints az „Átváltom” gombra.
 • 6) A felugró oldalról olvasd be a telefonoddal a megjelenő QR kódot. (Kérjük, figyelj arra, hogy ez egy egyszer használatos kód, amennyiben szükséges (pl. készülékcserét követően) az online belépést követően, a Telekom fiókban tudsz új kódot kérni.)

Az iPhone-odon (amelyen az iOS 12.1-es vagy újabb verziója fut)

 1. Válaszd ki a Beállítások menüpontot, majd azon belül a Mobilhálózat/Mobil-előfizetések/Mobil-előfizetés hozzáadása menüpontokat sorban egymás után.
 2. Megnyílik a QR kód beolvasására szolgáló kamera ablak (fontos, ilyenkor nem használhatod a kamera alkalmazás QR-kód beolvasó funkcióját!)
 3. Olvasd le a Telekom honlapján lévő QR-kódot (lásd fentebbi leírás).
 4. Ha sikerült letölteni az eSIM-et és fizikai SIM is a készülékben van még, akkor a készülék felajánlja, hogy „Mobilelőfizetés-címke” hozzárendelésével elnevezd a SIM-eket. A készülék a két előfizetést egymás alatt jeleníti meg, amiből mindig a felső a fizikai SIM, az alatta megjelenített pedig az eSIM.

Fontos, mindenképpen olvasd el!

A készülék a fizikai (felül látszó) SIM-hez mindig az „Elsődleges” feliratú címkét fogja felajánlani, míg az eSIM-hez (alul látszó) mindig a „Másodlagos” feliratú címkét.

Az „elsődleges” és „másodlagos” felirat valójában nem jelöl prioritást, csupán a SIM-ek megkülönböztetésére a készülék szoftvere által felajánlott „Mobilelőfizetés címke”. Az alapban felajánlott címke helyett már a SIM behelyezésekor, vagy a Mobilhálózat beállításokban később:

 • egy gördítő menüből választható másik (Elsődleges/Másodlagos/Személyes/Utazás/Vállalkozás/Mobil adatforgalom/Egyéni címke)
 • az Egyéni címke opciót választva kézzel beírható egy tetszőleges elnevezés.
  (javasoljuk, hogy az egyéni címkét válaszd és az alsónak pl „eSIM” elnevezést add, így könnyű lesz megkülönböztetni a kettőt)

A SIM-ek elnevezése után válaszd ki, hogy:

 • melyiket fogod hívásokra használni (Mobilhálózat/Alapért. vonal hanghíváshoz – menüpont)
 • melyiket jelölöd ki mobilnetezésre: (Mobilhálózat/Mobil adatforgalom – menüpont)

A 12.1-es iOS verzió esetén eSIM használata esetén a HotSpot funkció nem fog működni, és a készülék a„A HotSpot ezen a fiókon nem használható. Forduljon a Telekom HU szolgáltatóhoz.” felugró üzenetet jeleníti meg. A HotSpot funkció működése azonban csak az Apple által későbbi szoftverfrissítésével fog ismét működni, a Telekom nem tudja korrigálni a készülék működését. Emiatt javasoljuk, hogy a fizikai SIM is maradjon a készülékben átmenetileg, de hívásra mobilnetezésre is az e-SIM-et válaszd ki. Ebben az esetben ugyanis a HotSpot funkció működni fog.

Egy eSIM profil csakis és kizárólag egyszer használható fel, így egyszer lehetséges az aktiválás!

Készülékcsere esetén eSIM áthelyezési folyamatra van szükség, ami a Telekom fiókban a profilon belül, az érintett előfizetés kezelő felületén érhető el.
Ilyen esetben belépés után a következő folyamatot kövesd:

1. a főoldalon állva kattints a profil ikonra

2. a lenyíló menüből lépj be az „Előfizetéseim” menüpontba

3. a legördülő menüből válaszd ki az előfizetést, amelyhez az eSIM-et szeretnéd

4. az előfizetés leírásánál kattints a Fő SIM-nél a lenyíló menüre

5. a „SIM kártya típusa” sornál kattints az „Átváltom” gombra

6. afelugró oldalról olvasd be a telefonoddal a megjelenő QR kódot.