Tájékoztató a Telekom eSIM használatáról iPhone XS, XS Max és XR esetén

Kérünk, ha iPhone XS, XS Max vagy XR készüléked van, és szeretnéd a hazai piacon csak a Telekomnál elérhető eSIM-et használni, kövesd pontosan a lenti útmutatónkat!

A Telekom honlapján

Belépés után válaszd ki azt az előfizetést, amelyet az iPhone-ban eSIM-mel szeretnél használni.

 1. Számítógépes nézetben írd be a telefonszámod utolsó 4 számjegyét (mobilon ezt nem szükséges megadni).
 2. Kattints az eSIM-re váltok gombra.
 3. Megjelenik a letöltéshez szükséges QR-kód

Az iPhone-odon (amelyen az iOS 12.1-es vagy újabb verziója fut)

 1. Válaszd ki a Beállítások menüpontot, majd azon belül a Mobilhálózat/Mobil-előfizetések/Mobil-előfizetés hozzáadása menüpontokat sorban egymás után.
 2. Megnyílik a QR kód beolvasására szolgáló kamera ablak (fontos, ilyenkor nem használhatod a kamera alkalmazás QR-kód beolvasó funkcióját!)
 3. Olvasd le a Telekom honlapján lévő QR-kódot (lásd fentebbi leírás).
 4. Ha sikerült letölteni az eSIM-et és fizikai SIM is a készülékben van még, akkor a készülék felajánlja, hogy „Mobilelőfizetés-címke” hozzárendelésével elnevezd a SIM-eket. A készülék a két előfizetést egymás alatt jeleníti meg, amiből mindig a felső a fizikai SIM, az alatta megjelenített pedig az eSIM.

Fontos, mindenképpen olvasd el!

A készülék a fizikai (felül látszó) SIM-hez mindig az „Elsődleges” feliratú címkét fogja felajánlani, míg az eSIM-hez (alul látszó) mindig a „Másodlagos” feliratú címkét.

Az „elsődleges” és „másodlagos” felirat valójában nem jelöl prioritást, csupán a SIM-ek megkülönböztetésére a készülék szoftvere által felajánlott „Mobilelőfizetés címke”. Az alapban felajánlott címke helyett már a SIM behelyezésekor, vagy a Mobilhálózat beállításokban később:

 • egy gördítő menüből választható másik (Elsődleges/Másodlagos/Személyes/Utazás/Vállalkozás/Mobil adatforgalom/Egyéni címke)
 • az Egyéni címke opciót választva kézzel beírható egy tetszőleges elnevezés.
  (javasoljuk, hogy az egyéni címkét válaszd és az alsónak pl „eSIM” elnevezést add, így könnyű lesz megkülönböztetni a kettőt)

A SIM-ek elnevezése után válaszd ki, hogy:

 • melyiket fogod hívásokra használni (Mobilhálózat/Alapért. vonal hanghíváshoz – menüpont)
 • melyiket jelölöd ki mobilnetezésre: (Mobilhálózat/Mobil adatforgalom – menüpont)

A 12.1-es iOS verzió esetén eSIM használata esetén a HotSpot funkció nem fog működni, és a készülék a„A HotSpot ezen a fiókon nem használható. Forduljon a Telekom HU szolgáltatóhoz.” felugró üzenetet jeleníti meg. A HotSpot funkció működése azonban csak az Apple által későbbi szoftverfrissítésével fog ismét működni, a Telekom nem tudja korrigálni a készülék működését. Emiatt javasoljuk, hogy a fizikai SIM is maradjon a készülékben átmenetileg, de hívásra mobilnetezésre is az e-SIM-et válaszd ki. Ebben az esetben ugyanis a HotSpot funkció működni fog.