2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan vezethetőek be a kábelek az épületbe tömbház, illetve lakópark esetén (utcáról a házba)?

A kábelek föld alatti bevezetése

  • Abban az esetben, ha a lakóközösség a meglévő, vagy leendő gyengeáramú szolgáltatásait a telekhatárról a házba föld alatt szeretnéd bevezettetni egy közös helységben végződtetve, javasoljuk, hogy a lakásszámtól függően kerüljön kiépítésre 50-es PE-T vagy 110-es PVC cső. Ennek segítségével tudjuk a földalatti távközlési kábeleket a társasházba bevezetni.
  • Továbbá javasoljuk, hogy a közösség számára legkevésbé zavaró helyre, de nyitható módon, helyeztess el a ház nagyságának megfelelő méretű megszakító dobozt.
  • Fontos, hogy a ház méretétől függően a megszakító doboztól a lakásokig készüljenek védőcsövek.
  • A ház méretétől függően épülhet strang-elosztó - ebben az esetben javasoljuk, hogy a védőcsövek innen induljanak a lakásokig. A lakásokba a bevezetőcső javasolt mérete 2 x 16 mm, vagy 1 x 25 mm, amely lehetőség szerint ne legyen gégecső. Kérjük, hogy a kábeleket ne húzd be a védőcsövekbe, bízd azt szakembereinkre, mivel azok csak szigorúan meghatározott típusok lehetnek.
  • Kiépítés előtt javasoljuk, konzultálj a gyengeáramú szolgáltatóval. Célszerű, ha a védőcsövek a lakásban az elektromos biztosítéktábla közelében vagy a telekommunikációs-szekrényben (ha van ilyen) végződnek.

További részleteket a kapcsolódó kérdésekben találhatsz.

Utoljára frissítve: 2022. július 15.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!